Comunicat G Data 5 mai 2016

Cat de importante sunt parolele sigure?

G DATA ofera sfaturi de securitate cu ocazia Zilei Mondiale a Parolei.

 

Bucuresti (Romania) 05.05.2016

5 mai 2016 este Ziua Mondiala a Parolei. Online banking, cumparaturi online, e-mail-uri si conturi de social media – pentru toate acestea utilizatorii trebuie sa-si aminteasca o parola sau un cod PIN. Conform unui studiu realizat de BITKOM, aproximativ o treime din populatie (36%) se simte coplesita de cantitatea mare de parole pe care trebuie sa si-o aminteasca. La urma urmei, utilizatorii de Internet au, in medie, 17 parole diferite (sursa: Password Research). In această Zi Mondiala a Parolei, compania de securitate IT, G Data Software, va ofera cateva sfaturi despre cum sa ramaneti in conditii de siguranta pe web.

 

 

Multe persoane folosesc parole care se bazeaza pe informatii personale. Acest lucru face o parola mai usor de memorat, insa atacatorii stiu si ei acest lucru. Parolele numerice scurte pot fi usor de ghicit daca sunt folosite anul, luna sau ziua nasterii utilizatorului. Alte parole utilizate in mod obisnuit, cum ar fi numele partenerului sau numele unui animal de companie pot fi aflate de atacatori cu relativa usurinta. O combinatie care sa includa si caractere majuscule, precum si cifre, ofera mult mai multa securitate. Parolele cu cel putin opt caractere si cifre diferite ofera un grad mult mai ridicat de securitate.

 

Cum ar trebui sa arate o parola sigura si usor de  memorat. Ganditi-va la o propozitie si apoi utilizati primul caracter al fiecarui cuvant si numerele incluse pentru a forma o parola puternica: Astazi, pe 5 mai, voi crea o parola sigura, cu cel puțin 15 caractere.

 

Parola rezultata este: Ap5mvcopsccp15c

Parolele sigure, reprezinta totusi doar un ingredient pentru o securitate imbunatatita pe web.

Trei puncte recomandate de G Data:

  • Schimbati parolele: Utilizatorii ar trebui sa schimbe parolele tuturor conturilor online in mod regulat. Refolosirea aceleiasi parole in mai multe conturi ar trebui sa fie evitata. Cate o parola unica ar trebui sa fie aleasa pentru fiecare serviciu online sau retea de social media.
  • Asigurati-va protectie impotriva programelor malware: In multe locuinte, sunt folosite dispozitive diferite pentru a naviga pe web. Prin urmare, toate aceste dispozitive, de genul desktop-uri PC, smartphone-uri, tablete sau notebook-uri ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand se efectueaza un control de securitate. Toate dispozitivele trebuie sa fie echipate cu protectie malware-ului actualizata regulat pentru fi în siguranta impotriva virusilor, troienilor si a altor programe daunatoare.
  • Sisteme de operare: Toate actualizarile de securitate pentru sistemele de operare, precum si pentru toate aplicatiile software ar trebui sa fie instalate fara intarziere. Acest lucru asigura ca orice vulnerabilitati existente sa nu poata fi exploatate.

G DATA Password Manager imbunatateste securitatea

Pentru un plus de securitate si acces convenabil la datele de conectare, poate fi folosit Password Manager, ce  va fi inclus in G Data Total Protection. Orice date sensibile, cum ar fi numele de utilizator si parolele sunt stocate intr-o baza de date criptata. Aceasta baza de date poate fi accesata doar cu o parola master. Dupa instalare, Password Manager apare ca o pictograma in browser. Acesta isi aminteste toate portalurile web pentru care au fost stocate datele de acces si elimina pericolul parolelor nesigure. Password Manager va fi disponibil in curand.

Be the first to comment “Comunicat G Data 5 mai 2016”